Geriljagospel

Geriljagospel er et nyskapende album fra country-bandet Onkel Tuka. Dette er et musikalsk bidrag som passer godt for alle som er glad i bluegrass.

Onkel Tuka brukte lang tid på å ferdigstille Geriljagospel. Dette albumet representerer noe av den beste musikken som bandet har gitt ut.

Positive anmeldere

Geriljagospel fikk positiv omtale i norsk media når albumet kom ut. Det er svært gledelig at norsk presse vet å sette pris på god kvalitetsmusikk. I forbindelse med utgivelsen fikk bandet mye oppmerksomhet, og det hele kulminerte i en stor turne. Bandet dro rundt i hele landet, og fikk igjen positive anmeldelser for sine opptredener.

Sterke sanger

Låtene på albumet byr på sterke kristne budskap. Samtidig går aldri Onkel Tuka bort fra den fengende og løsslupne country-musikken som de er så kjent for. På alle sangene er dette en tydelig kombinasjon. Låter som «To hender», «Den gode gamle trua» og «Kanaans land» er alle sterke eksempler på dette.

Nyskapende kristen musikk

Onkel Tuka ønsket først og fremst å lage en annen type kristen musikk. Tradisjonelt har den kristne musikken vært begrenset til et fåtall sjangere med strenge regler. Dette har kanskje ført til at ikke alle har funnet kristen musikk som har stemt overens med egen smak. Onkel Tuka er et folkelig band som ønsker å bryte barrierer for andre kristne musikere. Geriljagospel er et eksempel på akkurat dette. Her tar bandet i bruk country-sjangeren til å spre Guds ord. De viser at også country har sin plass i kirken.

Sentrale tema

Geriljagospel tar utgangspunkt i noen sentrale tema som man kan kjenne igjen i de fleste låtene. Dette er blant annet kampen mellom det gode og det onde, kjærlighet til Jesus og drømmen om å få muligheten til å leve et evig liv. Dette er tanker som de fleste religiøse mennesker kan kjenne seg igjen i. Det er Håkon Ohlgren som står bak de fleste sangtekstene.

Høy standard

Dyktige musikere sørger for høy musikalsk standard på hele albumet. Onkel Tuka har også fått med seg flere andre dyktige artister på innspillingen. Her kan man blant annet nevne gitaristen Geir Sundstøl, og Kjartan Kristiansen. Hele albumet demonstrerer at Onkel Tuka er et band som tar kvalitet på alvor. Det tekniske og det kreative lever opp til omtalen, og alt ligger på et veldig høyt nivå.

Lovende band

Geriljagospel er først og fremst et album som viser at Onkel Tuka er et band med stort potensiale. Dette kan være starten på en veldig spennende historie innenfor kristen musikk i Norge. Bandet har potensiale til å videreutvikle seg, og skape enda bedre musikk i fremtiden. Forhåpentligvis vil de holde sammen, og ikke miste den kreative given som har skapt Geriljagospel.

Geriljagospel er et album som har potensiale til å begeistre de aller fleste musikkfans. Her finnes de varierte sanger som byr på noe for en hver smak. Albumet er på mange måter det definitive gjennombruddet til Onkel Tuka. Her kombineres det kristne budskapet og bluegrass-musikken på en harmonisk måte som skaper mersmak.