Om Onkel Tuka

Onkel Tuka er et countryband fra Halden. De er blant annet opptatt av å promotere et kristent budskap.

Onkel Tuka har hatt stor suksess med sine utgivelser. Bandet er i dag et av de mest populære live-bandene i sin sjanger.

Kreativ bluegrass

Onkel Tuka lager musikk innenfor den kjente sjangeren bluegrass. Dette er en tradisjonell form for country. De ønsker å skape kristen musikk som er fengende, og lette å like for folk flest. Dette er en suksessoppskrift som har ført til mye god musikk.

Onkel Tuka ga ut sitt første album allerede i 1999. Navnet på albumet var «Geriljagress», og det fikk mye oppmerksomhet i musikkmiljøet. Det var allerede da klart at Onkel Tuka var et band som man kunne regne med. Etter dette har bandet utviklet seg mye, og levert flere spennende album. Onkel Tuka har helt fra starten stått for den klassiske bluegrass-musikken som de fortsatt er så kjent for i hele Norge.

Kristent fundament

Bandet er bygget på et solid kristent fundament. Medlemmene er religiøse, og ønsker å formidle det kristne budskapet gjennom sin musikk. Dette kommer tydelig frem i mange av tekstene som bandet skriver. Bluegrass er en relativt nytt innenfor kristen musikk. Onkel Tuka ønsker å vise at kristen musikk kan være så mye mer enn den tradisjonelle kirkemusikken. De lager låter som alle kan kjenne seg igjen i, og få et forhold til. Engasjerende country og gudstro er forenes til spennende ny musikk.

Dyktige musikere

Onkel Tuka består av mange dyktige musikere. De nåværende medlemmene i bandet er Håkon Ohlgren på vokal, Lazy Lars Ivar Borg på kontrabass, Snorre Kopperud på fele, Rino Silden på banjo, Kjell Pop på mandolin og Omar Østli på gitar. Samspillet mellom de mange instrumentene som medlemmene spiller er noe av det mest spennende med Onkel Tuka. I tillegg til sine vanlige instrumenter, så er det flere av medlemmene som noen ganger benytter andre musikkinstrumenter i tillegg. Disse dyktige musikerne har mange spennende talenter som en hver lytter vil oppdage.

Et imponerende live-band

Onkel Tuka er kjent for å være et live-band som skaper begeistring blant publikum. Bandet gir alltid det lille ekstra når de står på scenen. Dette har gjort at bandet har blitt svært attraktivt, og får mange spillejobber i hele Norge. Engasjementet de viser på scenen gjør at man får lyst til å se de igjen.

Gode omtaler

Både utgivelsene og konsertene til Onkel Tuka har blitt positivt mottatt blant anmelderne. Gjentatte ganger har bandet levert god musikk som har truffet en nerve både blant anmelderne og fansen. Onkel Tuka er rett og slett et folkelig band som også appellerer til anmelderne. Dette er en kombinasjon som man sjelden finner sidestykke til i Norge. Det sier litt om den brede appellen som bandet har opparbeidet seg.

Onkel Tuka et ekte country-band som lager positiv religiøs musikk for likesinnede. De gir stadig ut ny og spennende kristen musikk.